mobilabonnemang

Om Fictional Factory Inc

Fictional Factory Inc är en Android -spelutvecklare som har varit aktiv sedan 2012. Den nuvarande appportföljen innehåller 2 spel som alla är listade i kategorin "Board". Två av de viktigaste apparna från Fictional Factory Inc är Yatzy Online och Farkle Online. Båda har installerats mer än 100 tusen gånger.

Utmaningen

image-6e248cde4979image-6e248cde4979

Arbetet för plattformen var uppdelat i två delar. Den första delen var relaterad till att bygga ett Content Management System (CMS). Den andra delen var relaterad till att bygga webbapplikationen.

CMS-projektet använder JavaScript och Node.js som den primära teknologin och följande Amazon Web Services. Amazon Simple Storage Service (S3) används för lagring och skydd av data för en rad användningsfall, Amazon Cognito för användarregistrering, inloggning och åtkomstkontroll, Amazon CloudFront som ett snabbt innehållsleveransnätverk (CDN) tjänst som säkert levererar data och applikationer, AWS CodeCommit att vara värd för mycket skalbara privata Git-arkiv, AWS CodeBuild för att bygga och testa koder med kontinuerlig skalning och AWS CodePipeline för att automatisera kontinuerliga leveransrörledningar för snabba och tillförlitliga uppdateringar.

Webbapplikationsdelen använder AngularJS, JavaScript och Node.js som kärnteknik och följande Amazon Web Services. AWS Lambda för att köra koder, Amazon API Gateway för att skapa, publicera underhåll, övervakning och säkra API: er, AWS CodeCommit, AWS CodeBuild, AWS CodePipeline, Amazon Simple Storage Service (S3) (som tidigare nämnts), Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) för lansering av AWS-resurser i ett fördefinierat virtuellt nätverk, Amazon Simple Email Service (Amazon SES) som en molnbaserad e-posttjänst och Amazon CloudWatch för effektiv övervakning och svar på systemomfattande prestandaförändringar.

Lösningen

image-12c3f81b15c6image-12c3f81b15c6

Den högpresterande förmågan gjorde AWS till ett utmärkt val för detta projekt med sina snabba, flexibla, säkra och budgetvänliga lösningar. Med AWS kunde vi välja programmeringsspråk, operativsystem, databas och andra tillgångar så att vi skapade en lösning som fungerar bäst för vårt team.

Förutom AWS-tjänsterna som beskrivs ovan arbetar Miracle Mill-teamet för närvarande med att migrera databasen från MongoDB till DynamoDB. Vi tror att denna migrering kommer att öka kostnadsbesparingarna och öka plattformens funktionalitet.

Fördelar och resultat

En av de största fördelarna som AWS erbjöd detta projekt är skalbarheten, vilket innebär att projektet kan skala upp och ner utan prestandaproblem. AWS tillåter också ett erbjudande av flexibla lagringslösningar för att stödja verksamheten. En annan aspekt som var grundläggande för vårt arbete var tillförlitligheten som AWS erbjöd. Amazon Web Services har en enorm räckvidd och ett gigantiskt team av tekniska experter, som gör det möjligt för dem att bygga ett gediget nätverk, vilket har visat sig vara pålitligt, konsekvent och säkert. Denna säkerhet är exakt vad som har behövts i alla stadier av plattformen.

Om Miracle Mill

På Miracle Mill är vi passionerade entreprenörer och ingenjörer som arbetar med att använda modern banbrytande molnteknik. Vi är ett molnföretag som fokuserar på att bygga skalbara applikationer med AWS-molntjänster.

Vi tillhandahåller molnkonsulttjänster med en Agil iterativ process för mjukvaruutveckling och DevOps- metoder.