Vad är mobilabonnemang.eu?

mobilabonnemang.eu är en webbplattform som innehåller värdefull information om mobiloperatörer och mobilabonnemang. mobilabonnemang.eu är särskilt unik eftersom det inte bara erbjuder jämförelser mellan mobilplaner men arbetar på en djup nivå för att beräkna de faktiska månatliga prenumerationskostnaderna. Denna mycket anpassningsbara funktion på webbplatsen kommer att fungera för att beräkna en faktisk månadsräkning, per prenumerationstyp, per användarnas unika användning.

Plattformen beskriver månatliga planerbjudanden så att kunderna kan ha full förståelse för de tjänster de använder. Detta gör det möjligt för prenumeranter att se exakt vad de betalar för och välja om de vill behålla samma prenumeration eller byta till en annan. Med sin omfattande visning av kostnader och funktioner från alla operatörer på de svenska och brittiska marknaderna har kunderna äntligen en fullständig bild av sina månatliga kostnader. Tillsammans med detta har de en förståelse för om det är bättre för dem att hålla sig till samma operatör och prenumeration, eller att välja något som passar bättre för deras budget och behov.

Plattformen har en smart kostnadskalkylator som låter kunderna välja önskad mobildata, samtal och SMS som de vill konsumera varje månad. Baserat på dessa parametrar kommer plattformen att föreslå de optimala och billigaste alternativen. Kunder kan filtrera genom de största mobiloperatörerna och nätverken till de minsta (virtuella), samtidigt som de väljer prenumerationstyper och bindningsperioder. Förutom kostnadsöversikten och all extra information för varje mobilabonnemang kan kunderna se kostnadsförutsägelser de närmaste två åren.

Det mest unika med plattformen är dock att den inte bara erbjuder en jämförelse av mobilabonnemang utan också av mobiloperatörer.

Vår process

Arbetet för plattformen var uppdelat i två delar. Den första delen var relaterad till att bygga ett Content Management System (CMS). Den andra delen var relaterad till att bygga webbapplikationen.

CMS-projektet använder JavaScript och Node.js som den primära teknologin och följande Amazon Web Services. Amazon Simple Storage Service (S3) används för lagring och skydd av data för en rad användningsfall, Amazon Cognito för användarregistrering, inloggning och åtkomstkontroll, Amazon CloudFront som ett snabbt innehållsleveransnätverk (CDN) tjänst som säkert levererar data och applikationer, AWS CodeCommit att vara värd för mycket skalbara privata Git-arkiv, AWS CodeBuild för att bygga och testa koder med kontinuerlig skalning och AWS CodePipeline för att automatisera kontinuerliga leveransrörledningar för snabba och tillförlitliga uppdateringar.

Webbapplikationsdelen använder AngularJS, JavaScript och Node.js som kärnteknik och följande Amazon Web Services. AWS Lambda för att köra koder, Amazon API Gateway för att skapa, publicera underhåll, övervakning och säkra API: er, AWS CodeCommit, AWS CodeBuild, AWS CodePipeline, Amazon Simple Storage Service (S3) (som tidigare nämnts), Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) för lansering av AWS-resurser i ett fördefinierat virtuellt nätverk, Amazon Simple Email Service (Amazon SES) som en molnbaserad e-posttjänst och Amazon CloudWatch för effektiv övervakning och svar på systemomfattande prestandaförändringar.

Varför Amazon Web Services

Den högpresterande förmågan gjorde AWS till ett utmärkt val för detta projekt med sina snabba, flexibla, säkra och budgetvänliga lösningar. Med AWS kunde vi välja programmeringsspråk, operativsystem, databas och andra tillgångar så att vi skapade en lösning som fungerar bäst för vårt team.

Förutom AWS-tjänsterna som beskrivs ovan arbetar Miracle Mill-teamet för närvarande med att migrera databasen från MongoDB till DynamoDB. Vi tror att denna migrering kommer att öka kostnadsbesparingarna och öka plattformens funktionalitet.

Fördelarna

En av de största fördelarna som AWS erbjöd detta projekt är skalbarheten, vilket innebär att projektet kan skala upp och ner utan prestandaproblem. AWS tillåter också ett erbjudande av flexibla lagringslösningar för att stödja verksamheten. En annan aspekt som var grundläggande för vårt arbete var tillförlitligheten som AWS erbjöd. Amazon Web Services har en enorm räckvidd och ett gigantiskt team av tekniska experter, som gör det möjligt för dem att bygga ett gediget nätverk, vilket har visat sig vara pålitligt, konsekvent och säkert. Denna säkerhet är exakt vad som har behövts i alla stadier av plattformen.

Låt oss
samarbeta

Skicka ett meddelande