FleetTrading

1,000+Bilhandlare
50+Testställen
100%Serverless Plattform

Om Jjs Bilkonsulterna AB

Jjs Bilkonsulterna AB är verksamt inom handel med personbilar och lätta motorfordon. Det är ett svenskt företag med målet att hjälpa återförsäljare i landet att sälja leasade eller inbytta bilar på ett effektivt och smidigt sätt. Företaget är ett aktiebolag som har varit verksamt sedan 2017. Jjs Bilkonsulterna AB hade en omsättning på 15 934 000 kronor under det senaste räkenskapsåret (2020).

Utmaningen

image-6744443532f1


Efter en mötesrunda med VD för FleetTrading bestämdes det att plattformen behövde bestå av webb- och mobilbaserad funktionalitet och ha följande funktioner. Återförsäljare skulle dokumentera bilen och ladda upp detaljer och foton. Bilen skulle publiceras via FleetTrading, vilket möjliggör exponering för en mängd stora köparnätverk. I slutet av auktionen är avtalet slutfört och bilen kommer att kunna hämtas på en av partnerplatserna.

Inledningsvis arbetade vi med ett team med fyra kärnmedlemmar för att utforma plattformen. Utvecklingsprocessen använde Agile projektmetodik för att möjliggöra flexibilitet och förändringar.

Visionen var att göra processen att sälja bilar bättre än andra konkurrenter inom denna sektor. Vi hjälpte klienten att tänka på plattformen som helhet och hur vi kunde använda användarupplevelsen för att effektivt skapa plattformens funktionalitet.

Efter tre månaders arbete hade vi den första plattformen operativ. Plattformen byggdes med modern kärnteknik, Angular, Node.js, Amazon DynamoDB och Fort Knox för betalningssystemet. Vi använder ett verktygssats för att optimera alla bilder som laddas upp av bilhandlarna.

Lösningen

  • Född i molnmetoden
  • Agil metodik
  • Utvecklingstjänster
  • Implementering av AWS-tjänster
  • Optimering av säkerhet och efterlevnad
  • Prestandaoptimering
  • Kostnadsoptimering


AWS Lambda används för plattformens huvudkärna. Amazon DynamoDB används för databasen. Autentisering görs med Amazon Cognito. Amazon Simple Notification Service (SNS) används för aviseringstjänsterna. Amazon Simple Storage Service (S3) för att lagra bilder och PDF-filer som laddas upp för bilarna. Plattformen används som en PWA med rendering på serversidan och som appar på Google Play och Apple App Store.

Efter att ha utvärderat flera molnalternativ bestämde vi oss för att gå vidare med AWS. En av de största fördelarna med att använda AWS är en minskning av utvecklingstiden, vilket i slutändan gör det möjligt för produkten att flytta till marknaden snabbare.

Genom att använda AWS-tjänster FleetTrading, som ett växande företag, skulle snabbt ha en operativ plattform som var öst i skala säker med kontrollerade kostnader. Vi ville bygga en serverlös plattform. Vi ville inte hantera servern utan bara konfigurationen. Flera faktorer kan gå fel genom att använda AWS tillät oss att mildra dessa risker.

image-d07f6576f488

Fördelar och resultat

En av de största fördelarna med plattformen är pålitlighet. När användare interagerar med en plattform är pålitlighet nyckeln. Som ett företag är driftstopp inte acceptabelt. Att använda AWS har gjort det möjligt för oss att snabbt implementera pålitliga tjänster till en minimal kostnad. När plattformen växer har vi förmågan att skala upp snabbt samtidigt som vi tillhandahåller en kvalitetsservice.

Amazon DynamoDB och AWS Lambda har gjort det möjligt för oss att skapa ett säkert transaktionssystem för bilbudgivning, vilket säkerställer en konsekvent användarupplevelse och minimala risker för misstag i budprocessen.

Johnathan, VD för FleetTrading,

”Jag skulle ge Miracle Mill en gyllene fem stjärnor. Detta har varit en underbar process och jag är glad över framtidens plattform. Kunder kan engagera sig i plattformen och ha en bra upplevelse. ”


För närvarande stöder plattformen tusentals användare och återförsäljare tillsammans med över femtio teststationer. När vi tar ett ständigt växande synsätt på utveckling kompletteras systemet för att fullt ut stödja den planerade expansionen i Europa.

Om Miracle Mill

På Miracle Mill är vi passionerade entreprenörer och ingenjörer som arbetar med att använda modern banbrytande molnteknik. Vi är ett molnföretag som fokuserar på att bygga skalbara applikationer med AWS-molntjänster.

Vi tillhandahåller molnkonsulttjänster med en Agil iterativ process för mjukvaruutveckling och DevOps- metoder.

Location-Miracle Mill AGMiracle Mill AG Zugerstrasse 74 6340 Baar, Switzerland

Location-Miracle Mill Sverige ABMiracle Mill Sverige AB Drottninggatan 86 111 36 Stockholm, Sweden

Location-Miracle Mill DOOEL MakedonienMiracle Mill DOOEL Makedonien Sofiska 16 1000 Skopje, North Macedonia

Location-Miracle Mill EOODMiracle Mill EOOD Dimitar Solunski 32 2700 Blagoevgrad, Bulgaria